Sivert Iversen Bjørnstadtrø

Sivert var bror til min generasjons oldemor i Malvik, (Siri Bjørnstadtrø, gift Lyng). De var fire søsken - Sivert, Siri Gurine, Berit Martha og Anne Catrine. Berit og Anne emigrerte med sine familier til USA.

Sivert ble gift med Elen Margrethe Grøn. De fikk sju barn men ikke alle vokste opp. Familien brukte Bjørnstad som etternavn og bodde på Lademoen. De har en stor etterslekt. Elen døde i 1891. Etter konas død fikk Sivert en sønn med Brynhild Havseth. Han døptes Alfred Bjørnstad og vokste opp som fosterbarn i Orkdal. Brynhild har jeg ikke funnet igjen etter sønnens dåp, så det er uvisst hvor det ble av henne. Siverts etterslekt ser du HER.

Sivert fikk dessverre en trist skjebne. Han omtaltes som løsarbeider og kaisjauer. I mars 1897 ble han meldt savnet etter å ha vært på/ved båtene i kanalen i Trondhjem. 11. mai fant de han da de mudret i kanalen. Likfunnet ble omtalt i flere av landets aviser. Under ser du «Dagsposten Trønderen» sin omtale av funnet. Dødsfallet i kirkebok, oppføring nummer 27 HER.


Søren Øyens brygge var Fjordgata 54.